Januarboksen


Lokalbox præsenterer
Januarboksen (nytår 2020)


Vi er lidt tidligere ude med denne måneds boks, da vi har fundet nogle rigtig spændende lokale producenter, hvis produkter passer perfekt til nytårsfesten.
Herunder har vi lavet et overblik over de produkter og producenter vi har udvalgt til januarboksen, samt givet et kort indblik i deres historier. Vi har tilføjet links ind til hver producents hjemmeside, således at du nemt kan gå i dybden med de gode fortællinger bag produkterne - det vil vi klart anbefale at gøre!
Twisted Leaf, København
Vanilje Lime + Hindbær Lime drik på blade fra kaffetræet, 2 x 33 cl
København Kombucha, Nordhavn
Hidcote Blue ELLER Bee Pollen kombucha, 37,5 cl
Sweetkynd, Århus
Hyldeblomst Økologisk Rosé Vingummi
Bybi, Amager
Håndlavede Honning/Ingefær-bolsjer fra bolsjekogeriet på Møn

januarboks2021 danmarkskort


Twisted Leaf
Vanilje Lime + Hindbær Lime drik på blade fra kaffetræet

Verdensnyhed, der er brygget og tappet i Danmark
Om produkterne
Twisted Leaf får sin særegen, delikate krop fra kaffebladenes unikke og let tørre smag. Denne base twistes med lækre økologiske råvarer som frisk lime, en anelse rørsukker og et pift økologisk alkohol og fås i to velsmagende lækre varianter. Produkterne er på 4% alkohol og er rig på smag, men lav på kalorier. De få bitterstoffer i kaffebladene gør, at der kun tilsættes 3 gram sukker per 100 ml. for at balancere alkoholen med udtrækket fra kaffebladene. Dermed har de kun 36-37 kcal per 100 ml. 
Vanilje Lime
Den naturligt tørre krop fra kaffebladene løftes af sprudlende økologisk lime, et strejf af ingefær og afbalanceres med en let sødme fra vaniljen
Vanilje Lime akkompagnerer sushi, hors d'oeuvres, hvidt kødgrønne salater, eller et velassorteret ostebord. 
Hindbær Lime
Smagt til med økologiske solmodne hindbær, frisk lime, dansk produceret vodka, rørsukker og hibiscus. Hindbær Lime akkompagnerer antipastitapas, grillede grøntsager, feta og saltede mandler. Server den sammen med chokolade eller petit fours, og giv dine små favoritnydelser et nyt twist.
“Kaffeblade er for Twisted Leaf en usleben diamant som med snilde og bearbejdning bliver til en hel fantastisk fødevareingrediens".
Om Twisted Leaf
Twisted Leaf er på en mission for at skabe bæredygtige og velsmagende drikkevarer på blade fra kaffetræet. Kaffebladet er en overset superfood, der med sit høje indhold af antioxidanter, naturlige indhold af koffein og ganske få bitterstoffer er en delikat smagsgiver. I samarbejde med nogle af landets bedste smagseksperter har de udviklet to helt unikke produkter på deres Kenyansk arabica kaffeblade, som samtidig er med til at værdisætte kaffeblade og dermed skabe en hel ny afgrøde og indtægtskilde for nogle af verdens mest udsatte bønder.
Vi har inkluderet en folder fra Twisted Leaf i månedens Lokalbox, hvor du kan læse mere om Magnus og Anders' fantastiske historie.

København Kombucha
Hidcote Blue kombucha
/ELLER
Bee Pollen kombucha
Økologiske, naturlige bobler, håndproduceret i Nordhavn
Om produkterne
København Kombucha har udviklet en naturlig drik af fermenteret te, lækre bobler og næsten uden alkohol. Den vinøse, boblende og delikate drik kan nydes i alle situationer, hvor man ikke lige ønsker alkohol, men beholde nydelsen fra boblende vine eller champagner. Smagen er for København Kombucha det allervigtigste.
Hidcote Blue kombucha
Flere vinkendere har udvist stor begejstring for København Kombuchas Hidcote Blue. Der nævnes, at den har mange ting til fælles med boblende vine og champagner. De unikke egenskaber fra den semifermenterede te lægger basen for den friske, aromatiske og lette smag, der kombineret med en frisk Hidcote Blue lavendelnote harmonisk skaber dybde og aroma. Produktet vandt desuden produktprisfinalen ved kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem i 2019.
Bee Pollen kombucha
Denne spritnye variant er infunderet med bipollen, en af natures mest spektakulære ingredienser, som indeholder masser af næringsstoffer, og giver denne kombucha en sødlig tone, perfekt afstemt til den fermenterede te.
“Vores mission er at gøre alle øjeblikke til festlige."
Om København Kombucha
København Kombucha blev grundlagt af Louise Benkjær Limbach i 2019.
Efter at have tilbragt mange år i Frankrig og Østrig blev hun meget inspireret af deres madkultur. Mad var ikke kun mad, men en livsstil, der kunne integreres i hverdagen. Tendenser fra udlandet skulle afprøves i Danmark, men med et dansk fokus på kvalitet, og et højt fokus på smag og produktdesign.
Læs mere om København Kombucha her.

Sweetkynd
Hyldeblomst Økologisk Rosé Vingummi

Luksusvingummi lavet i Danmark af naturlige råvarer
Om produktet
Rosé vingummier, der smager dejligt af hyldeblomster. Vingummierne er lavet med naturlige og økologiske ingredienser og helt uden kunstige tilsætningsstoffer. De er lavet med ekstrakt fra økologiske hyldeblomster og 9,6% rosévin, og vingummierne er smukt formet som diamanter.
En kærlighedshistorie ligger bag Sweetkynd, nemlig kærlighed til søde sager og ønsket om at skabe velsmagende slik af høj kvalitet lavet på gode naturlige råvarer helt uden kunstige tilsætningsstoffer.
Om Sweetkynd

Ideen med vingummien startede som en sjov idé og ud fra håbet om at udvide markedet for kvalitetsslik herhjemme. Stifteren, Michelle Le Kynde, har altid haft en stor forkærlighed for slik og søde sager. "Jeg forbinder det med hygge og forkælelse, men der er ikke meget lækker økologisk slik at finde på markedet, så jeg satte mig for at udvikle mine egne vingummier".

Læs mere om Sweetkynd her.

Bybi
Honning & Ingefær-bolsjer
Håndlavede bolsjer fra Bybi og bolsjekogeriet på Møn
Om produktet
De skønneste bolsjer lavet af Bybi honning i samarbejde med Møn Bolsjer. De gør selv den sureste sukkergris sød og smører halsen med smagen af lækre kvalitetsråvarer. Honning/ingefær-varianten, som vi har valgt til månedens Lokalbox, har en skarp tone fra ingefæren, som komplimenterer den søde honning helt fantastisk. 
Den Socialøkonomiske Virksomhed”
Om Bybi
“Bybi er en perle af en Københavnsk virksomhed. Vi har honningbier på byens tage og arbejder med virksomheder, sociale projekter og institutioner om at skabe nye fællesskaber og et rigere miljø med honning, bier, blomster og bestøvning som omdrejningspunkt. Vi følger bier og honning fra blomst til bord. 
Vores honning og bi-produkter er produceret med omhu i små partier, så den unikke smag fra hver enkelt bydel og årstid bevares. Den indeholder hverken pesticider eller forurening fra luften, kun ren honning fra en af verdens smukkeste byer!”
Læs mere om Bybi her.