Februarboksen


Lokalbox præsenterer
Februarboksen

februarboks_lokalbox

Herunder har vi lavet et overblik over de produkter og producenter vi har udvalgt til februarboksen, samt givet et kort indblik i deres historier. Vi har tilføjet links ind til hver producents hjemmeside, således at du nemt kan gå i dybden med de gode fortællinger bag produkterne - det vil vi klart anbefale at gøre!
Agrain, København
Mini knækbrød med mask og havsalt
Syltet, Randers
Øko Syltede Rødbeder
By Hansens, Odense
Kikærteterninger - Mint, Orange, Pistacie
Smedens, Bornholm
Original Sennep fra Solskinsøen
SimpleGreens, Vedbæk
Salat Topping Deluxe
Vild Ild, Ærø
Chilisauce med fermenteret cayenne & hyben
agrain_lokalbox
Agrain
Mini knækbrød med mask og havsalt
Om produktet
Sprøde økologiske mini knækbrød med 11% mask og et højt fiberindhold. Varen en dansk produceret med naturlige og økologiske råvarer. Knækbrødene er sprøde og har en delikat og dyb smag af korn som stammer fra mask (maltede og mæskede korn). Agrain Crackers er perfekt som en snack til at have med på farten eller som base for ost eller tilbehør til tapas.
Et sundt, lækkert og mære bæredygtigt valg i hverdagen". 
Om Agrain
Agrain® er dansk producerede hverdagsprodukter lavet på mask. Mask er de maltede og mæskede korn, der er brugt til at brygge øl og whisky på.​ Når bryggeriet har trukket sukkerstofferne ud af bygkornene for at gære øllet, har de ikke mere at bruge kornene til. Her overtager Agrain masken. ​Agrain® samarbejder med danske økologiske mikrobryggerier, om at opsamle deres overskydende mask. 
"Vi startede vores iværksætter-rejse under et speciale i fødevareinnovation på Københavns Universitet. Her blev der vist stor interesse for udviklingen af mad, med upcycled (genanvendt) mask, hvor stifterne Emil og Karin deltog og vandt start-up konkurrencen Venture Cup i 2018."
Læs mere om Agrain her.
syltet_lokalbox
Syltet
Økologiske Syltede Rødbeder
Om produktet
Hos Syltet kan vi bedst lide, at grøntsagerne er sprøde, så rødbederne skæres helt tyndt. Derved besvarer de den sprødhed, vi kender fra den friske grøntsag. Vi sylter dem med hele peberkorn og laurbær, for at fjerne den jordsmag, friske rødbeder godt kan have. Brug dem i salater, gryderettere, til retter med gris eller til smørrebrød.
“Passion for smag, grøntsager og det gamle håndværk"
Om Syltet
"Hej, Jeg hedder Rie og er fra Præstø. Siden 2017 har jeg syltet tonsvis af friske grøntsager ud fra ideen om, at syltede grøntsager skal være sprøde og propfyldt med smag. Jeg spiste nemlig en del på restaurant, og her fik jeg alle mulige lækre, sprøde syltede grøntsager, hvilket inspirerede mig til at bruge syltede grøntsager i min madlavning. Men de dage, hvor jeg ikke lige selv havde tid til at sylte eller råvarerne ikke var i sæson, var der ikke nogle lignende produkter i butikkerne. Så jeg tænkte, at hvis det er noget, som jeg manglede, så gør du måske også.
Når jeg udvikler produkter tager jeg udgangspunkt i det gamle håndværk og sylter grøntsagerne nænsomt, så de bevarer den sprødhed, vi kender fra friske grøntsager. Smagen kommer af nøje udvalgte råvarer fra de dygtigste producenter rundt omkring i landet, og alt produceres fortsat i hånden."
Læs mere om Syltet her.
byhansens_lokalbox
By Hansens
Kikærteterninger - Mint, Orange og Pistacie
Om produktet
Smagen af en chickpea cube, adskiller sig fordi den er cremet og har en konsitens som giver munden noget at arbejde med og det gør at alle smagene får tid til at udfolde sig i munden. Vores cubes, er fantastiske til en kop kafffe/Iskaffe. faktisk kan vores cubes sagtens gå sammen med et dejligt glas koldt hvidvin. Kort sagt, en snack du ikke vil undvære på dit snack kort.
“Velkommen til en verden af søde og smagfulde snacks fyldt med gode og nærende råvarer. Her er alt lavet på naturlige ingredienser, der er til at forstå.."
Om By Hansens

By Hansens har en vision om at revolutionere markedet og udbrede budskabet om, at slik sagtens kan være fyldt med sunde, nærende og naturlige ingredienser, uden at de behøver at smage hverken fornuftigt eller kedeligt.

Det hele startede mellem Benjamin og Martin, som begge i lang tid havde gået med en drøm om at starte egen virksomhed, hvor de havde helt frie tøjler til at føre deres drømme ud i livet. Det skulle vise sig, at de to var hinandens perfekte samarbejdspartnere, så der gik ikke længe, før By Hansens blev til.

Læs mere om By Hansens her.
smedens_lokalbox
Smedens
Original Sennep fra Solskinsøen
Om produktet
En Smedens klassiker, produceret efter gamle sennepstraditioner, bygget på lokalt dyrkede sennepsfrø fra Bornholm. Flot gul farve, rørt med lokalt produceret rapsolie. En sennep af høj kvalitet med en blød konsistens og naturlig sødme. 
"Unikke Fødevarer med ærlig omtanke"
Om Smedens

Smedens, er virksomheden bag produktion af bl.a. økologisk ketchup og sennep fra Bornholm. Vores intention med det, vi laver, kan siges i én sætning: 
Unikke Fødevarer med ærlig omtanke.
Vores hjerter banker for at udvikle fødevarer, der er så tæt på deres naturlige form som muligt. Vores produkter er til dig, der ikke har mulighed for at lave den selv eller til dig, der interesserer sig for at finde lige præcis den rette sammensætning af rene økologiske kvalitets råvarer. Derfor har vi et godt netværk af landmænd og grøntsagsavlere, som hjælper os til alle de gode råvarer, som vi så videreforarbejder uden tilsætningsstoffer til vores fantastiske varianter.

Læs mere om Smedens her.

vildild_lokalbox

Vild Ild
Chilisauce med fermenteret cayenne & hyben

Om produktet
Denne sauce er inspireret af sene sommeraftener ved de ærøske strande med grillet kød eller grøntsager over bål og synet og duften af de vilde hybenroser.
Fermenteringen giver denne chilisauce en udpræget umamismag, mens hybenerne tilfører den sødme og de tørrede tranebær syrlighed. En stor portion hvidløg afslutter helheden.
Brug den til: Denne søde og syrlige chilisauce nærmer sig den klassiske opfattelse af en chilisauce og er god til det meste, men prøv den f.eks. på pastaretter, mexicansk mad, burgeren eller falaflen. Et par dryp på et par skiver velgrillet lammekølle kan også anbefales.

Vild Ild er passion for den vilde natur, vild mad, bål og chili." 

Om Vild Ild
Vild Ild Chilisauce starter i naturen på en lille ø i det sydfynske øhav. Det starter ved bålet, ved stranden og i skoven. Det er her inspirationen til Vild Ild Chilisauce kommer fra.

Den nye nordiske chilisauce
Vild Ild Chilisauce kombinerer den amerikanske tradition for hot sauces med inspirationen fra den nordiske naturs vilde mad ved som smagsgivere at anvende råvarer, som er hjemmehørende i den vilde nordiske natur: hyben, havtorn, ramsløg, brombær osv.  Alle produkterne hos Vild Ild Chilisauce har nøje udvalgte smagssammensætninger, tilberedningsmetoder og styrke. De forskellige chilisorter har forskellig styrke og måder at brænde på. Vild Ild Chilisauce anvender altid chili efter styrke, smag og farve. Nogle af saucerne indeholder flere forskellige typer chili, således at de brænder på lige præcis den måde, der passer bedst til saucen.

Alle Vild Ilds chilisaucer er udviklede og håndlavede på Ærø af friske naturlige ingredienser.

Læs mere om Vild Ild her.

simplegreens_lokalbox
SimpleGreens
Salat Topping Deluxe

Om produktet
Den helt særlige og eksklusive blanding af salattoppings, er denne som vi selvfølgelig kalder Deluxe topping.
Her er intet mindre end superflotte rosenblade (spise kvalitet), nærende tang, ristede soyaflager spækket med proteiner, knasende Inca bær fra sydamerika's bjerge samt boostende kakaonibs - en blanding vi lige sår godt kunne kalde Himmel og Hav, vand og jord eller flyvende og faste bestandele.
Deluxe blandingen smager behageligt og er maget smuk at drysse over sin salat eller anden vegetariske ret. En smagsrejse fra under vand og jord til luft og himmel.
Smukkere bliver det ikke. 

Om SimpleGreens
"Tina har med SimpleGreens en mission om at få flere grøntsager ind i hverdagens måltider på en overskuelig og simpel måde.
Med afsæt i sin akademiske ernæringsbaggrund har hun blandt andet udviklet salattoppings og VeggieMix, der gør det simpelt at få de grønne retter til at smage af noget.
Med SimpleGreens løsninger kan man uden at få sved på panden skabe et grøntsagsbaseret måltid som er både velsmagende og fyldestgørende."

Læs mere om SimpleGreens her.