Decemberboksen


Lokalbox præsenterer
Decemberboksen


Vi har udforsket det ganske danske land, og fundet de allerbedste godter til den søde juletid - naturligvis fra små, lokale producenter. Vi håber I er enige!
Herunder har vi lavet et overblik over de produkter og producenter vi har udvalgt til decemberboksen, samt givet et kort indblik i deres historier. Vi har tilføjet links ind til hver producents hjemmeside, således at du nemt kan gå i dybden med de gode fortællinger bag produkterne - det vil vi klart anbefale at gøre!
Hattesens Konfektfabrik, fra Ærø
Håndlavet lakridskonfekt - Juleæske 2020 (solbær, earl grey, brunkage)
Mols Organic, fra Mols
Marcipan-stamme med rabarber
Marcipan-stamme med pistacie
Økologiske pebernødder
Syltedronningen, fra Allerød
Solbær Rom Syltetøj
Nørrebrew, fra Nørrebro, København
Økologisk Ginger Beer
Økologisk Tonic
The Tea Coordinator, fra København
Julethe med kanel og appelsin
danmarkskort_decemberboksen

logo

Lakridskonfekt, Juleæske 2020 (solbær, earl grey, brunkage)
Håndlavet på Ærø af Hattesens Konfektfabrik

Om produktet
Prisvindende lakridskonfekt med fokus på mindre sukker - og mere smag! Lakridsmassen koges på europæisk fuldkornsrismel, nordisk roesukker og 10% af den fineste rålakrids. Konfekten er glutenfri, laktosefri og vegansk.
“Siden 1998 har vi hyldet ideen om kvalitet, nærhed og omtanke igennem vores virksomhed på Ærø”
Om Hattesens Konfektfabrik
Lakridskonfekt fra Hattesens Konfektfabrik er håndlavet efter gamle traditioner på den lille danske ø Ærø i det sydfynske øhav. Konfektæsken er udviklet med omtanke på miljøet, og består af 96% genbrugsmateriale. "Fornemmelsen for lakrids, konfektmassens aroma og konsistensen; alt det er vi sikker på, at du vil kunne smage ved første bid af vores lakridskonfekt".
Læs mere om Hattesens Konfektfabrik her.

Pebernødder 150 gMarcipan stamme med Pistacie 30g
Økologiske produkter | Mols Organic | Danmark

Marcipan-stamme med rabarber
Marcipan-stamme med pistacie
Økologiske pebernødder
Fra Mols Organic

Om produkterne
Marcipan-stammer
Mols Organics økologiske marcipan-stammer er lavet på marcipan af mandler, rørsukker og honning. I lakrids-varianten er marcipanen blandet med lakrids, omtrukket med hvid chokolade og drysset med lakridspulver. I pistacie-varianten er der lækker mørk chokolade og pistacienødder. Marcipanen er af 60% økologiske Sicilianske mandler der er nøje udvalgt ud fra kvalitet.
Den Sicilianske mandel er med sin lidt karakteristiske bitterhed med til at give marcipanen mere mandelsmag uden at være parfumeret. Mols Organic har sukkerreduceret marcipanen ved at erstatte lidt af det økologiske sukker med økologisk honning - det gør marcipanen knap så sød, men blød og lækker.
Økologiske pebernødder
Danske, smørbagte pebernødder, som er perfekte til julebordet og aftenkaffen. En lille smule citron- og gulerodsjuice og nogle varme krydderier viser sig at være prikken over i'et som ingredienser til pebernødder. Mols Organic har i hvert fald ramt den lige i skabet med disse økologiske pebernødder!
Økologi siden 1972"
Om Mols Organic
Siden 1972 har Rømerfamilien arbejdet med økologi som deres store passion. Denne passion har de bragt med sig, da de i 2014 startede Mols Organic, som producerer en serie af produkter med konstant fokus på friske, økologiske råvarer og en kompromisløs holdning til ingredienser af den bedste kvalitet. Med en bevidsthed om, at smag og kvalitet altid går hånd i hånd, udvælges råvarer og underleverandører med stor omhu. Derfor er alle de råvarer, der anvendes, økologisk og socialt bæredygtigt.
Læs mere om Mols Organic her.


Solbær Rom Syltetøj
Af Syltedronningen Helena Grayston, fra Allerød
Billede af fotograf Peter Bilde Fogh

Om produktet
En syrlig-sød syltetøj med kraftig smag af solbær og eftersmag af en god rom. Rommen er lavet på Samsø sukkeroer af Sams Island og den hedder RÅM. Smagen er intens, og du kommer langt med bare en skefuld syltetøj. Smager afsindig godt til pandekager, brie, i romkugler, vaniljeis, yoghurt, grød og frikadeller.
“Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider”
Om Syltedronningen
“Min historie handler om at søge tilbage til noget oprindeligt, og grundlæggende som modgift til en fortravlet og mekanisk hverdag. Min interesse for syltning kan spores tilbage til august 1989. Den dag havde jeg plukket 3 kilo brombær i skoven. Syltning og naturen hænger uløseligt sammen".
Helena Grayston har vundet flere priser for sine opskrifter, og udgivet bøger om emnet. Vi anbefaler varmt at gå ind og læse lidt mere om hendes historie.
Læs mere om Syltedronning her.


Nørrebrew
Økologisk Ginger Beer
Økologisk Tonic
Håndtappet på Nørrebro, København af Nørrebrew

Om produkterne
Økologisk Ginger
Nørrebrew har lavet en klassisk ginger beer på gode råvarer, der giver varme, dybde og intensitet. Rigtig ingefærjuice fra Peru har en friskhed og karakter, som du ikke kan få fra aromaer og koncentrater. En anelse chili giver det sidste kick, mens citronjuicen bringer frugt og syrlighed til bordet.
Økologisk Tonic
En tonicvand, der får sin bitterhed fra naturligt kininudtræk og en lille smule humle, mens økologisk citron og sukker skaber den rette balance mellem det sure og det søde. Selvfølgelig tilsat rigeligt med brus. Resultatet er en simpel og lækker tonic, der er skarp og bitter, men samtidig forfriskende og frugtig.
Vi udvikler økologiske kvalitets softdrinks, der har noget på hjertet"
Om Nørrebrew
"I Nørrebrew henter vi vores inspiration fra hele verden med en forkærlighed for traditionelle råvarer og simple opskrifter. Vi laver funktionelle drikkevarer, der er lavet af de ingredienser naturen har givet os. Vi tror på inkluderende processer: Venner, lokalsamfund og kunder er involveret i udviklingen af både nye produkter og vores virksomhed.
Nørrebrew er stiftet i 2013 af 13 kammerater, hvoraf 4 i dag arbejder fuldtid i virksomheden."
Læs mere om Nørrebrew her.

Ingen tilgængelig beskrivelse.The Tea CoordinatorSort julethe med kanel og appelsin
Af The Tea Coordinator fra København

Om produktet
Klassisk sort julete. Smagen af jul og gode stunder. Lækker assam (sort te) i smukt samspil med kanel og appelsin, pakket i en lille smagspose. Fantastisk the til de mørke vinterdage. Bør trække 3 - 5 minutter i 100°C varmt vand.
Vi nørder os frem til en GOD kop the"
Om The Tea Coordinator
"The Tea Coordinator ønsker at levere den bedste økologiske te. Fantastisk service, hjælpsomhed og venlighed er en selvfølge hos os. Derfor benytter vi os også af leverandører der er medlem af The Ethical Tea Partnership, som hjælper med til at sikre bedre forhold for medarbejdere og naturen. Hos os skal du ikke bekymre dig for hvilken te du forelsker dig i! Vi har samme pris pr 100g, uanset hvilken variant du vælger".
Læs mere om The Tea Coordinator her.