Aprilboksen


Boxsetup_april_lokalbox

Aprilboksen

I denne måned har de velsmurte chokolademaskiner fra Mols Organic produceret de fineste påskekyllinger, mens MayMays præsenterer en indisk-inspireret snack, sammensat i industrikøkkenet i deres lokale forsamlingshus i Ollerup. Naboen fra Svendborg, Bryggeriet Æ, har produceret en lækker Æblebrus, som vi synes går godt dertil. The Tea Coordinator, Syltedronnningen og Fra Fejø er gengangere i Lokalboxen, og det er der god grund til - deres produkter er fantastiske!

chutney_syltedronningen_april_lokalbox

Æble Dadel Chutney

En krydret chutney med sødme fra æbler og dadler og en skarp kant af karrypasta med orientalske noter. Laves på friske danske æbler. Smagen er umami og har i mange år været en kæmpe favorit hos rigtig mange. Syltedronningen anbefaler: Som tilbehør til boller i karry, lasagne, ost, paté, restemad, sammenkogte retter og på ristet rugbrød.

Om Syltedronningen

Min historie handler om at søge tilbage til noget oprindeligt, og grundlæggende som modgift til en fortravlet og mekanisk hverdag. Min interesse for syltning kan spores tilbage til august 1989. Den dag havde jeg plukket 3 kilo brombær i skoven. Syltning og naturen hænger uløseligt sammen". Helena Grayston har vundet flere priser for sine opskrifter, og udgivet bøger om emnet. Vi anbefaler varmt at gå ind og læse lidt mere om hendes historie.

quinoa_frafejoe_april_lokalbox

Dansk Produceret Quinoa

Økologisk quinoa. Dansk dyrket lokalt på lolland. Quinoa korn både smager godt og kan bruges i et hav af opskrifter, når det kommer til lækker og sund mad. Find inspiration til hvad du kan bruge quinoa til her på valdemarsro.dk

Om Fra Fejø

Fra Fejø producerer kvalitetsfødevarer, bl.a. marmelade, babymad, sirup m.m.. Fra Fejø har sine rødder på den lille ø ud for Lollands kyst og har sin produktion i de fantastiske omgivelser på Knuthenlund Gods.

maymays_april_lokalbox

Sydfynsk produceret indisk snack

MayMays Munchies er skabt ud fra et ønske om en snack, hvor du med god samvittighed kan tømme hele skålen. Munchies bygger på Ayurvediske opskrifter, der sikre et stabilt blodsukker, god fordøjelse og reel næringsværdi.

Om MayMays

Ideen til MayMays Mumbai Munchies er opstået i et samarbejde mellem Danmark og Indien, idet de er et ægtepar med rødder i disse to lande. Passionen for gode smagsoplevelser er et bærende element i deres produkter. Ligeledes vil de lave snacks alle kan spise. Både diabetikeren, børn, veganeren og alle os andre, der helst putter noget godt i munden. Deres snack har højt næringsindhold, masser af krydderier der er sundhedsfremmende og så smager de bare vildt godt!

the_tea_coordinator_april_lokalbox

Økologisk Citron-Ingefær The

Citron-Ingefær er en delikat grøn te, med smag af citron og ingefær. Dens blide smag gør den til en fornøjelse at drikke. Citron-Ingefær passer godt til det lidt lettere køkken. En sandwich er den perfekte makker til denne frugtige te. Retter med kylling og uden alt for stærke smage, passer også godt til denne te. Et stykke mørk chokolade, giver et spændende modspil, til den frugtige te. Lad Citron-Ingefær trække 2 - 3 minutter i 75 - 80°C varmt vand.

Om The Tea Coordinator

The Tea Coordinator ønsker at levere den bedste økologiske te. Fantastisk service, hjælpsomhed og venlighed er en selvfølge hos os. Derfor benytter vi os også af leverandører der er medlem af The Ethical Tea Partnership, som hjælper med til at sikre bedre forhold for medarbejdere og naturen. Hos os skal du ikke bekymre dig for hvilken te du forelsker dig i! Vi har samme pris pr 100g, uanset hvilken variant du vælger.

aeblebrus_bryggeriet_ae_april_lokalbox

Æblebrus

Æblebrus rabarber er ren most lavet af en blanding fra det søde cox orange og det syrlige Elstar tilsat ren rabarbersaft og kulsyre.

Om Bryggeriet Æ

Bryggeriet Æ ligger i Svendborg og blev startet i 2016 af Troels, Thomas og Jonas der alle er opvokset på Fyn omgivet af æbleplantager. De kender fornemmelsen af at lade saften fra æblet kildre i smagsløgene og sammen har de udviklet tre forskellige former for raffineret flydende æblesmag: Cider, Icecider og Æblebrus.

marcipankyllinger_molsorganic_april_lokalbox

Økologisk "Påskekylling" med marcipan overtrukket med mørk chokolade

Sød lille påskekylling fremstillet af Mols Organic’s hjemmelavede marcipan med intens, afbalanceret mandelsmag, mindre sødme og ekstra blød tekstur. Overtrukket med mørk chokolade. Indeholder 65% mandler. Enkeltpakket i gennemsigtig folie med påskedesign. Håndlavet med økologiske kvalitets-råvarer på vores lille chokoladefabrik tæt på naturskønne Nationalpark Mols Bjerge. Naturligvis økologisk.

Om Mols Organic

Siden 1972 har Rømerfamilien arbejdet med økologi som deres store passion. Denne passion har de bragt med sig, da de i 2014 startede Mols Organic, som producerer en serie af produkter med konstant fokus på friske, økologiske råvarer og en kompromisløs holdning til ingredienser af den bedste kvalitet. Med en bevidsthed om, at smag og kvalitet altid går hånd i hånd, udvælges råvarer og underleverandører med stor omhu. Derfor er alle de råvarer, der anvendes, økologisk og socialt bæredygtigt.