Sidste Måneds boks


Boxsetup_maj_lokalbox

Majboksen

Til majboksen har vi udvalgt sprøde knækbrød fra Bageri Grangaarden i Himmerland. Herfra mod syd, til Skanderborg, hvor Tante Agnes har høstet raps og sammensat en helt særlig urtedressing, mens Samsø madsnedkeri har håndlavet gourmetketchup på lokale løg og æbler fra øen. Et stop på Sydfyn ved Susanne fra Det Søde Liv og hendes lokale lækkerier, inden turen går til Sjælland; først til unikke chokoladeoplevelser ved Pods of Beans fra Lille Skensved, inden der skylles efter med en frisk Decideret Cider lavet på bl.a. overskudsæbler fra private haver i København.

bageriet_grangaarden_maj_lokalbox

Knækbrød med salt

Knækbrød fra Grangaarden er bagt med kærlighed bagerhåndværket - og ikke mindst den gode smag. Der er ingen unødvendige tilsætningsstoffer i Knæk fra Grangaarden. Det er nænsomt ristede kerner og frø, der giver den gode smag. Opskrifterne er Anders's egne – en fusion af traditionelle nordiske opskrifter tilsat nye toner, og en skefuld kærlighed.

Om Bageriet Grangaarden

Bageriet Grangaarden er Inspireret af det smukke Himmerland og Anders’ rejser som bagermester, der gennem 30 år har ført ham vidt omkring: fra Den kolde bager i Øster Doense til Norge og Canada.

decideret_cider_maj_lokalbox

Dansk Cider

Denne Sprælsk cider har fermenteret i 8 måneder og har en karameliseret og frugtig smag. Den er lavet på æbler fra Fyn og andre spise æblersorter fra bl.a. Frankrig og Vigmosegaard på Lillø.

Om Decideret Cider

Decideret laver fermenteret cider der er håndtappet i Nordhavn i København og lavet af æble fra private haver og økologiske æbler fra udvalgte frugtplantager på Sjælland og omkring liggende øer.

samsoemakoekken_maj_lokalbox

Håndlavet gourmet Kætchup

Samsø Madsnedkeris [Kætchup] er baseret på smagsgivere fra lokale råvarer. Syrligheden fra samske æbler og sødmen fra karamelliseret løg udgør sammen med tomat og et strejf af spidskommen en skøn helhed i vores [Kætchup].

Om Samsø Madsnedkeri

Samsø Madsnedkeri er et urban mad-univers, hvor deres kærlighed til god og ærlig mad lever og ånder. De er et innovativt madhus - hvor deres legeplads for håndværk, traditionel kogekunst og nye opskrifter med globale mad-trends udforskes og udleves. I sommerhalvåret bruger de meget tid på, at lave saft af øens frugter og bær, som de fryser ned til vinterproduktionen af deres håndlavede gourmet produkter, som de sælger i hele landet.

detsoedeliv_maj_lokalbox

Drageret flødekaramel

Flødekaramel af egen produktion, beklædt med mørk derefter hvid chokolade, og til sidst rullet i passionsfrugt og gulerod. Deres flødekarameller er kogt på piskefløde, sukker og Birkesaft. De koger over åben ild og i lang tid, sammen med birkesaften giver det en meget intens og delikat smag.

Om Det Søde Liv

På Sydfyn finder vi Det Søde Liv der vil udbrede glæden ved at skabe noget i form af selv at lave slik og chokolade med familie og venner. De bruger kun naturlige råvarer, som er udvalgt med omhu og kærlighed til håndværket.

podsofbeans_maj_lokalbox

Smørbar chokolade

Få en lækker oplevelse med vores smørbare produkt med en blanding af kakao, appelsins og mynte. Kakaopulveret giver en rig og fed chokoladesmag uden det uønskede raffinerede sukker og tilsætningsstoffer, der typisk findes i forarbejdede produkter.

Om Pods of Beans

Pods of Beans er et australsk-dansk familieforetagende bestående af Allan og Karoline. Allan er både uddannet kok og økologisk landmand. De har begge to altid været dybt interesseret i, hvor deres fødevarer kom fra, og hvordan de blev fremstillet. Deres drøm om at skabe noget sammen, lidenskaben for bæredygtig økologisk mad og en stor kærlighed til chokolade, er baggrunden for skabelsen af Pods of Beans. Deres store passion er at producere chokolade, som du kan spise med god samvittighed. Det hele startede med, at de boede i Australien, hvor de lærte kakaobønnen at kende. I deres søgen efter viden om kakaobønner fandt de frem til den eksklusive ”Criollo” kakaobønne, der er kendt for dens udsøgte smag og fineste kvalitet.

tante_agnes_maj_lokalbox

Urtedressing

Urte dressingen er produceret på 100% naturlige ingredienser og på basis af Tante Agnes’ egen koldpressede rapsolie. Den adskiller sig fra andre dressing produkter på grund af de ingredienser de bruger – men faktisk først og fremmest på de ingredienser, de ikke bruger – ingen E-numre, kunstige aromastoffer eller kunstig farve. Urte dressingen kan bruges til salat, fisk, pasta, i sandwich, eller bare som en lækker til dip.

Om Tante Agnes

Alle Tante Agnes produkter bliver produceret af Alma By G som er en familieejet virksomhed med hovedsæde i Skanderborg. Lidenskaben for gode nordiske råvarer og jagten på den gode smag er den røde tråde i produktionen og udviklingen af nye smage til de koldpressede rapsolier, balsamiske eddiker, dressinger, sennepper, sirupper, kaffesirupper mv. Produktionen tæller både konventionelle og økologiske produkter.